Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Heist

Fietsstraat Roggeveldenstraat-Lauwrijkstraat

Het lokale bestuur startte in 2023 een proefproject om in de Lauwrijkstraat alleen plaatselijk verkeer toe te laten. Dat zorgde echter voor meer (sluip)verkeer in de parallelle Roggeveldenstraat. Daarom vroeg het bestuur de mening van de bewoners uit beide straten.

Uit de antwoorden bleek dat de bewoners fietsstraten een goede oplossing vonden: dat verlaagt de snelheid en vermindert het sluipverkeer.

Het schepencollege besluit daarom om een fietszone in te voeren in de Lauwrijkstraat, Roggeveldenstraat (tussen Leuvensebaan en Tuindijk) en Puttestraat (tussen Tuindijk en Roggeveldenstraat). Tegelijk laat het schepencollege het plaatselijk verkeer in de Lauwrijkstraat opheffen.  Voor de Roggeveldenstraat worden nog bijkomende maatregelen onderzocht.

Zitdagen belastingen voor hulp bij het invullen van de belastingbrief

De Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën organiseert ook dit jaar, in samenwerking met het lokale bestuur, zitdagen waarop inwoners hulp krijgen bij het invullen van hun aangifte in de personenbelasting.

Wie woont in Heist-op-den-Berg en hulp nodig heeft bij het invullen van de belastingbrief, kan na afspraak terecht op een van de invulsessies in de cursusruimte van Cultuurcentrum Zwaneberg. Die invulsessies zijn op maandag 3 juni en donderdag 6 juni, telkens tussen 9 en 12 uur en 13 en 15 uur.

Iedereen moet vooraf een afspraak maken. Dat kan vanaf 13 mei, door te bellen naar 015 46 10 00 of 015 46 10 01. Bellen kan op maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur, en op dinsdag en donderdag van 9 tot 12 uur.

De onthaalmedewerker geeft dan een datum en uur waarop de inwoner mag langskomen.
 

Wie graag ook de brief van zijn partner (niet getrouwd of wettelijk samenwonend) of andere familieleden laat invullen, moet dat uitdrukkelijk aan de telefoon melden zodat er meerdere afspraken (aaneen­sluitend) gemaakt kunnen worden.

Inwoners die niet kunnen langskomen tijdens de voorziene invulsessies en toch graag hulp krijgen, kunnen terecht in de kantoren van de FOD Financiën, Kruisbogenhofstraat 24, 2500 Lier, 02 572 57 57.

 

Gendergelijkheid in onze gemeente

Het lokale bestuur brengt in onze gemeente diversiteit onder de aandacht via allerlei bewustwordings­acties. Dat kadert binnen de beleidsdoelstelling 'iedereen aan boord'. Genderdiversiteit is een belangrijk thema waarop het lokale bestuur nog extra wil inzetten.

Daarom kunnen jeugdverenigingen een gratis regenboogvlag aanvragen. Dat helpt om IDAHOT en LGBTI+  meer aandacht te geven. Het lokale bestuur koopt de vlaggen aan en verdeelt ze in samenwerking met de jeugdraad. Enkele jeugdverenigingen engageerden zich al om de vlag uit te hangen.

Alle medewerkers van het lokale bestuur krijgen een regenboogbutton en worden uitgenodigd om die te dragen op 17 mei tijdens IDAHOT. Zo krijgt genderdiversiteit meer aandacht en toont het lokale bestuur zich solidair in de strijd tegen de LGBTI+-fobie.

Deel dit artikel